Lekker lezen op je balkon

Geschreven door jouw balkonhovenier Suzanne

Balkon Geluk

Stap voor stap een biodiverse oase

Sommige balkons hebben dat je ne sais quoi, ze staan vol planten met bloemen waartussen je heerlijk kunt zitten. Zo’n fijne plek zou je ook wel willen. Maar hoe pak je dat aan? En hoe zorg je ervoor dat bijen en vlinders er net zo van genieten als jij?

Met Balkon Geluk ontdek je welke planten perfect voor jouw balkon zijn, zodat ook jij voor een bloeiende, frisgroene plek kunt zorgen, vol hommels, vogels en vlinders. Naast praktische tips voor plantverzorging, zodat je extra lang plezier van je balkontuin hebt, vind je een inspirerend hoofdstuk over styling: van kleurrijke kleden tot sfeervolle partyverlichting. Echt, je balkonfeestje begint hier!

Met Balkon Geluk draag je bij aan een gezonde wereld, voor vrolijke mensen en blije beestjes. 

Geschreven door Friederike Joppen en Suzanne de Boer,
2024 uitgeverij Snor € 20

Geluk zit in een groen hoekje

Als je het nog niet wist, heb je het de afgelopen paar jaar wel ontdekt: hoe heerlijk het is om buiten te zijn. Hoe je boft met een balkon waar je even kunt uitwaaien, of met een tuin waar je een wandelingetje in kunt maken, zeker als er een lockdown is. Hoe je bij je eigen huis van de ene verrassing in de andere valt als je je een beetje verdiept in het groen. Een vlinder volgt, kijkt hoe een vogel een worm uit de grond trekt.

Groen in je directe omgeving maakt gelukkig. En met meer groen om je heen kun je ook veel betekenen voor de biodiversiteit én je tuin klimaatproof maken. Bang dat je de verkeerde planten kiest? Toch nog een duwtje in de rug nodig? Met dit boek begin je gewoon met een hoekje en ontdek je gaandeweg hoe leuk bollen, bloemen en (fruit)bomen zijn en hoeveel plezier je daar vogels, vlinders en bijen mee doet. Voor je het weet heb je een favoriete kweker en staat je balkon of tuin vol prachtige planten!

Geschreven door Nicolien de Rooij en Suzanne de Boer,
2021 KNNV uitgeverij € 24,95

Volkstuinverhalen

Suzanne en Marieke tuinieren met veel plezier op tuinpark Amstelglorie. Ze vroegen zich af: hoe komt het dat volkstuinders zo verzot zijn op hun stukje van de wereld? Op hun landje dat wel een landgoed lijkt? Wat maakt die tuinen tot tafeltjedekjes voor vogels en vlinders en een broedplaats van biodiversiteit?

In Volkstuinverhalen weiden tuinders enthousiast uit over natuurlijk tuinieren, de terugkeer van inheemse planten en het plezier van eten van eigen grond. Ze vinden ‘on’ in onkruid maar onzin omdat ze júist graag koken met brandnetel en zevenblad. Ze vertellen over wildplukken en kringlooptuinieren door groenafval te composteren of te upcyclen tot schutting. Zodra ze het tuinhek passeren, glijdt het drukke stadsleven van hen af. Ze genieten van hun volkstuinpark. Koestergroen, dat ze met elkaar onderhouden, beheren en beschermen.

Met Volkstuinverhalen ontdek je de groene parels van de stad. Plekken waarvan je het bestaan misschien niet wist en die je enorm zullen verrassen.

Geschreven door Marieke de Geus  en Suzanne de Boer,
2021 KNNV uitgeverij € 24,95