Fleurige faq’s

Alles wat je nog graag wilt weten

Kan ik ook voor één minibakje viooltjes of begonia’s bij Het Bloembalkon terecht?

Natuurlijk! Al bestaat de kans dat je snel meer wilt… Het Bloembalkon hanteert een vanaf-prijs van 40 euro per pot. Het spreekt vanzelf dat deze kosten bij één fleurig minibakje minder hoog uitvallen. Vul je wensen in op het formulier onder ‘Contact’ of mail naar info@hetbloembalkon.nl dan neem ik contact met je op en kan ik een inschatting maken van de prijs.

 

Krijg ik precies hetzelfde als op de foto?

Nee, omdat niets in de natuur precies hetzelfde is als iets anders, wijken de planten die je ontvangt iets af van die op de foto’s.

 

 

Ligt er straks overal aarde in huis?

In principe niet, Het Bloembalkon werkt netjes. Relingbakken worden buitenshuis gevuld met planten en biologische potgrond en daarna op je balkon opgehangen. Grote potten en bakken kan Het Bloembalkon niet gevuld de trap op tillen. Die worden op je balkon van potgrond voorzien en beplant. Op een zeiltje, dus rommel blijft beperkt.

Moet ik helpen met planten sjouwen?

Dat mag, maar hoeft niet. In principe brengt Het Bloembalkon alle beplante potten en bakken naar je etage en zet ze op je balkon. Lekker makkelijk!

Zijn alle potten en bakken groen?

Nee, de potten en bakken die Het Bloembalkon gebruikt zijn er in allerlei kleuren. En in allerlei vormen. Daar zit voor elke plant en elke smaak wel iets bij.

 

Ik heb mooie potten. Kan ik die ook door Het Bloembalkon laten beplanten?

Zeker! Belangrijk is wel dat er gaten in de bodem van de potterie zitten, anders kan overtollig water niet weg en daar kunnen de plantwortels niet tegen. Het Bloembalkon komt graag langs om te informeren naar je lievelingsplanten en favoriete kleuren. Na een beplantingsadvies en een goedgekeurde offerte zal Het Bloembalkon de gewenste planten en potgrond voor je inkopen en op je balkon in de potten en bakken zetten.

Groen kost poen, toch?

Ja, maar van deze uitgave heb je onbetaalbaar veel plezier. Het Bloembalkon vertelt je van tevoren precies wat de kosten van een pot of bak inclusief beplanting zal zijn. En het rekent nooit de hoofdprijs, ook iets waar je blij van wordt. Bovendien koop je de potten en bakken eenmalig; daar kunnen steeds weer nieuwe planten en potgrond in.

 

Zet je ook dakterrassen in de bloemetjes?

Nee, Het Bloembalkon richt zich alleen op balkons. Op dakterrassen speelt de wind, straalt de zon en heb je te maken met meer van die elementen die nogal onstuimig kunnen zijn. Een daktuinspecialist weet daar beter raad mee.

Terrassen op de begane grond zet ik wél graag voor je in de bloemetjes. Balkontuinieren is tuinieren in potten en bakken, dat is voor een terras op maaiveldniveau ook heel geschikt.

 

Hoe ziet het balkon van Het Bloembalkon eruit?

Het Bloembalkon balkoniert op een loggia, dat is een overdekt balkon, van 2,5 vierkante meter op het zuiden. Het regent er niet, dus er staat een houten commode met een voorraad potten, wat zakken Bio-Kultura potgrond en een verzameling stokken en touw om klimmers te leiden, onder meer langs een zelfgeknoopt bamboe klimrek. De planten groeien in relingbakken, in een collectie kringlooppotten en in veilingkratten op po(o)tjes. Dit seizoen gaat Het Bloembalkon over op bakken en potten van Elho.

 

Heeft het vergroenen van mijn balkon nog verborgen voordelen?
Zeker, het kan zomaar zijn dat je buren je complimentjes gaan geven over het leuke uitzicht dat je ze biedt. Een mooie manier om nader kennis te maken – kun je ze meteen vragen of ze je planten water willen geven als je een keertje met vakantie gaat.